MOBILIER DE GRĂDINĂ

Ideea de proiect este  pentru concursul de burse Unesco, e una axata pe designul de mediu si este o inspiratie care a venit studiind regiunile si centrel ede arta unde se desfasoara rezidentele. Observand gradinile de la CAMAC, mi-am insuflat ca ele reprezinta o platforma ideala pentru implementarea unei idei de design. O idée de design prin care imi doresc armonizarea, jucstapunerea mediului natural cu obiectele create de om.

Proeictul presupune un complex, un ansamblu de piese care au rol de mobilier de gradina, dar care in primul rand au un accent decorativ – symbolic pe suprafata unui gazon. Este o interpretare laconica si stilizata a unor forme de relief, denivelari pe care se poate de asezat sau de stat la o masa imitand o participare directa a naturii la crearea acestor produse de design.

Obiectele au o dezvoltare a formelor ce lasa impresia ca rasar din iarba si dispar in acelasi mediu, in plus materielele naturale accentueaza legatura lor cu natura si fac ca sa se integreze perfect.

Din acest ansablu , trei elemente sunt pentru asezat iar al patrulea este masa. Nici unu din cele trei nu se repeta ca dimensiuni si forme, dar au totusi in comun stilul si plastica similara. Ele sunt executate din fasii de lemn cu spatii libere prin care se lasa sa creasca iarba. Ingrijind regulat gazonul, iarba va fi tunsa intr-un mod firesc, lasind-o sa creasca totusi doar pe cea care se afla in cadru fiecarei piese din ansablu. Acest fapt va accentua fuziunea obiectelor cu mediul gradinii. Pe un covor verde de iarba aceste piese vor avea un effect visual puternic evidentiindu-se prin contrastul de ton si culoare si tot odata se vor contopi cu mediul datorita formelor fluide si plastice.