Loft green playground

Atunci când pădurea e alături de casă, vrei să-i asculți freamătul. Vrei să te joci cu sunetul, vrei să simți puterea ecoului.

Toamna trecută acest spațiu era doar un concept într-un un teanc de schițe, modele 3D și desene tehnice. Acum e un spațiu pentru joacă adevărat implementat în complexul LOFT green apartments din Mogoșoaia, România. Proiectul se integrează într-un context arhitectural semnat de Calujac Architecture fiind inspirat de atmosfera, căldura și liniștea acestui complex locativ cu pădurea sa cu tot.

Instalațiile de joacă explorează la maximum sunetul, interacțiunea între copii, materialele și senzațiile pe care le oferă natura și fenomenele fizice.

Este un spațiu gândit pentru a oferi o infrastructură care să stimuleze jocul prin teatru, concerte, ascunzișuri, comunicare, mișcare, cinetică, sunet, cursul apei, frământatul nisipului și alte năzdrăvănii. O infrastructură de joacă inspirată și creată special pentru acest loc în care copii pot simți varietatea de facturi și texturi ale betonului, lemnului masiv, ale metalului, nisipului și al ierbii. Își pot vorbi în șoaptă de la distanță prin rețeaua de țevi colorate, sau pot asculta pădurea printr-o pâlnie mare. Se pot ascunde în tunel, sau în căsuțele suspendate de pe gard. Pot să dea un concert, sau un spectacol de păpuși de pe scenă, să-l regizeze, sa sau să fie spectatori și să se cațăre pe cuburile de stejar. Pot să balanseze doi pumni de nisip, să pună în mișcare roțile de moară, sau să pornească râulețe de „munte” și să le urmărească.

Sunt doar câteva din scenariile de joacă pe care ni le-am imaginat atunci când am creat acest spațiu, dar cu siguranții copii le pot depăși improvizând jocul lor într-o manieră de care nici nu bănuim.

Foto: Igor Rotari

Design

  • Mihai Stamati - Atelier de design

Producție

  • EcoVillas
  • EuroCryo