Colecția Quintessence la Biennale Internationale Design Saint-Etienne 2017.

Proiectul „Quintessence” este expus pe „Rue de la Pepublique du Design” – secțiune în cadrul Biennale Internationale Design Saint-Etienne 2017. Inaugurarea a avut loc vineri, 10 martie și va dura până la finele bienalei, 9 aprilie. Ne-am bucurat în aceste zile de mulți oaspeți dintre care primarul orașului Saint-Etienne, Monsieur Gaël Perdriau, consulul onorific al Moldovei în regiunea Rhone-Alps, Monsieur Christian Daudel și mulți îndrăgostii de design. Bienala continuă, iar noi vom fi aici până pe 26 martie, așa că dacă aveți drum prin aceasstă parte de lume, vă invităm cu drag.

Împreună cu Maria Bubuioc am lucrat mai bine de un an la această colecție. Am interacționat cu meșteri, am studiat materiale și colindat Moldova și România. Am simțit receptivitate și ajutor din partea multor oameni. Mulțumim Doamnei Varvara Buzilă (Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală a Moldovei), Ecaterina Popescu (Arta Rustică), Lucia Culev (Direcția Cultură a primăriei municipiului Chișinău) și  tuturor celor ne-au împărtășit din experiența lor de lucru cu materialele și tehnicile tradiționale!

Dincolo de toate astea dorim să mulțumim mult Direcția Cultură a municipiului Chișinău pentru suportul financiar fără de care venirea noastră și a colecției noastre la Bienală ar fi fost mult mai complicată, Mulțumit pentru cofinanțare Ambasada Frantei In Moldova și mulțumim pentru tot suportul Consulatului Moldovei în regiunea Rhône-Alpes et Auvergn.

Toată informația despre colecție poate fi accesată aici

PS. Pentru zilele petrecute UTIL în atelierul de acasă (Ciutești, Nisporeni) mulțumesc lui tata (Grigore Stamati)

2016-2017

Până a ajunge la bienală însă, am tot purtat conceptul prin țară ca să culegem cât mai multe autenticități. Așa că am fost la Fălticeni după cânepă, pe la Clișova-Nouă după îndemânări, pe la Muzeul de Etnografie – după sfaturi și documentări, pe la Valea-Perjei – după stuf, pe la Ciutești – după lemne și pe încă multe alte cărări – după inspirație.

Share your thoughts